Recomanacions musicals (LII) – Baccara – “Parlez-vous français?”

19 Abril 2013 a les 08:30 | Arxivat a Music | 4 comentaris
Etiquetes: , , ,

Després d’uns mesos d’inactivitat, aquest bloc torna amb un apunt erudit en el qual miraré d’explicar-vos l’origen del que després seria la música de la millor dècada del segle XX, a la manera que Johann Sebastian Bach va marcar la música occidental a partir del segle XVII.

L’any 1978, les Baccara, un duet format per dues noies espanyoles (una d’un lloc tan exòtic com Logronyo, o Logroño en grafia hispànica), que ja havien començat a difondre el seu art pels escenaris de mig món, varen ser escollides per una potència musical com Luxemburg per tal que el representés en el Festival d’Eurovisió de 1978, aquell en el qual va guanyar la cançó israeliana “A-Ba-Ni-Bi” cantada per Izhar Cohen i els Alphabeta i del qual ja en vàrem parlar fa un temps en aquest humil, però digne, espai de la blogosfera. Incomprensiblement, “Parlez-vous français?” només va obtenir, si no recordo malament, 73 vots i va quedar en un honrós 7è lloc.

Aquesta cançó és d’una transgressió total respecte a tot el que s’havia vist fins al moment i després del llarg període de decadència musical que havia desembocat en estils musicals com el blues o el rock’n roll. Les dues noies Baccara, Mayte Mateos i María Mendiola, com a ballarines que eren, varen poder oferir, sobretot en la versió d’Eurovisió, una coreografia sensacional que, combinada amb l’excel·lent reproducció d’un text de profunditat enciclopèdica i un diàleg inicial amb interpretacions ocultes i una orquestració imponent, va esdevenir la representació actualitzada del concepte del Gesamtkunstwerk wagnerià.

Mireu el video, sobretot, a partir del minut 0’58” que és quan comença l’actuació. Senzillament brillant. Sigueu-ne dignes.

Bon cap de setmana!

(A partir de la setmana vinent tornarem amb música ja dels 80s, aquest cop coneixent un dels seus antecedents més importants.)

4 comentaris »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. recordo haver vist aquesta actuació en el seu dia, en aquells temps no miràvem la tele amb el portàtil a la falda. Temps passats que gràcies a això podem recordar.

  2. Ho haveu vist? Als 80 ja hi havia fuga de cervells i/o talents. Quina pena.

    Per cert, em pregunto com hauria estat l’actuació si els micròfons haguessin estat del tipus “pinganillo”; un canvi brutal, segur.

  3. Caraaaaaaaam!!!!!!!! Qualque vegada he ballat al ritme d’aquestes al·lotes però m’hagafen massa jove. Quan elles se van donar a conèixer jo encara no havia nascut! 😛

  4. Joan: deuria ser molt avorrit veure la TV sense twittejar amb el mòbil, llegir notícies al tablet i actualitzar el blog al portàtil, oi? 😉

    Montse: aquest parell de dones haguessin fer meravelles amb el pinganillu!!!

    Caterina: Jo tampoc no havia nascut… Bé… una mica sí… 😛


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.
Entries i comentaris feeds.

%d bloggers like this: