Ressenya (XXXIII) – Daniel H. Pink, “Drive”

8 Octubre 2012 a les 09:45 | Arxivat a Books, Llibres, Management, Ressenya, Reviews | 2 comentaris
Etiquetes: , , , , , ,

Alguns llibres es converteixen en referències en els seus àmbits. ‘Drive’ és un d’aquests llibres. Les seves propostes han posat cap per avall els plantejaments clàssics sobre la motivació i la incentivació de les persones en el camp laboral i, per extensió, en altres camps del comportament humà.

Pink surt de l’esquema habitual de la motivació extrínseca i se centra en elements de motivació intrínseca. El primer tipus pot servir per a tasques més ordinàries. Per a objectius més qualitatius o de més abast, cal un tipus de motivació diferent.

L’autor basa la seva aproximació a partir de tres elements per tal que la motivació per aconseguir un objectiu arribi al màxim nivell: autonomia (autonomy), domini (mastery) i finalitat (purpose).

Les persones han de ser capaces de poder treballar amb un cert grau de llibertat i segons les seves pautes de comportament (autonomia), han de poder assolir el màxim coneixement sobre allò que estan fent amb la possibilitat d’aprofundir-hi al màxim (domini) i, si a més l’objectiu té una finalitat que sobrepassa els beneficis directes que li pot suposar a aquell que l’assoleix, això reforça la seva motivació (finalitat).

En Pink va donar una conferència a les TED Talks amb el títol de ‘The Puzzle of Motivation’. És un bon resum del llibre:

Daniel H. Pink, DRIVE, New York: Canongate, 2009

2 comentaris »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. El meu english-potato-level em fa desdir del llibre, però el vídeo resulta molt aclaridor. Sembla mentida que, hores d’ara, calgui repetir un discurs tan clar com aquest. Massa directiu mediocre és el que hi ha. Gràcies i salut

    • Clidice sembla que hi ha molta gent que el necessita, encara


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.
Entries i comentaris feeds.

%d bloggers like this: