Ressenya (XXVIII) – Michael Lewis – “Liar’s Poker”

9 gener 2012 a les 09:00 | Arxivat a Books, Llibres, Ressenya, Reviews | 1 comentari
Etiquetes:

En un moment com l’actual en el qual es posa com a un dels motius de la crisi econòmica la desaforada desregulació dels mercats financers i la seva desvinculació de l’economia real, és interessant llegir l’experiència d’un personatge que va viure molt de prop la rauxa dels mercats financers treballant per Salomon Brothers a la ‘City’ de Londres a mitjans dels anys 80s. Parlem de Michael Lewis.

La primera persona amb la qual està escrita la història, li dóna molta credibilitat i fa versemblants històries que podrien, ben bé, ser producte de la fantasia dels guionistes de pel.lícules com ‘Wall Street’. De fet, Lewis, en alguna anècdota sobre algun dels seus companys de feina de l’època, diu que aquestes van donar, per exemple, idees a Tom Wolfe per a la seva coneguda novel.la ‘The Bonfire of the Vanities’.

Lewis és molt crític amb el context dels mercats financers que va viure entre Nova York i Londres en aquells anys, però la seva visió no parteix de cap ressentiment perquè, com ell bé explica, li van anar prou bé les coses econòmicament i es va sentir prou ben tractat pels seus caps i els seus companys de Salomon Brothers. Un altre tema és la valoració que ell en fa de la moralitat de la seva remuneració i de les relacions que tenien amb els clients.

Un text sobre fets de fa vint-i-cinc anys però amb una vigència absoluta.

Anuncis

1 comentari »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. En el món dels negocis qualsevol invenció, per descabellada que ens sembli, de ben segur que es queda curta. Sembla prou interessant, però no sé si, ara mateix, és la literatura que més em ve de cara. Seguiré amb Eurípides, que és el més actual que suporto 😉


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.
Entries i comentaris feeds.

%d bloggers like this: