Qui engega els canvis? Crítica als antisistema

11 Octubre 2010 a les 07:00 | Arxivat a Thoughts | 5 comentaris
Etiquetes:

Després dels fets ocorreguts a Barcelona el dia de la vaga general del passat 29 de setembre s’ha parlat molt de les actuacions violentes dels antisistema i del paper que els seus postulats, ja siguin expressats de manera pacífica o violenta, poden tenir en les discussions sobre els models ecònomics, socials, etc.

Sense voler entrar a avaluar el contingut de les seves propostes i sense parlar ara, perquè no ve al cas, si és necessari un canvi de sistema (que crec que no, només cal perfeccionar l’actual)  voldria compartir amb vosaltres unes afirmacions de l’escriptor Melcior Comes a el Singular Digital en un article que portava per títol “L’ocupació, ¿alternativa a Belén Esteban?”. Un dels darrers paràgrafs deia el següent: “(…) jo també em penso que el sistema capitalista és injust. Tanmateix és el més just que de moment hem pogut concebre, i les alternatives històriques que s’han assajat han acabat en un fracàs estrepitós. Tot això es pot millorar, i fins i tot és possible que el capitalisme tingui una alternativa més justa i humana. Però qui la formuli no sorgirà d’un casal okupa sinó d’una facultat d’economia, d’història, de dret, i li haurà costat molts d’anys d’estudi i esforços plantejar un plegat de raons i mesures factibles, que no passin per l’intent de reformar l’home, per curar la humanitat de la seva suposada part fosca o maleïda”.

Em sembla molt encertat. Al capdavall, la majoria de les revolucions les han portat a terme les elits.

Independentistes… ho hem entès això?

Anuncis

5 comentaris »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Les revolucions comencen des de dalt, és cert, però hi ha d’haver un grau suficient d’opressió als estrats baixos per motivar-les. El capitalisme per definició està bastant blindat en aquest sentit, així que jo no esperaria cap revolta imminent per aquest costat. L’independentisme pot ser una altra història…

  2. Estimat Tirant, veig un filet d’esperança en el teu raonament quan llegeixo que, respecte al capitalisme, afirmes que “és possible que tingui una alternativa més justa i humana”.
    M’emociono quan veig que un economista com tu parla de valors com la justícia i la humanitat. Si afegim la dignitat, ja tindrem un bon punt de partida, tot i que força incomplet encara.

  3. SM afortunadament el capitalisme està blindat! Les alternatives presentades fins ara fan feredat… i han fet molts morts.
    Leblansky, el capitalisme només funciona amb justícia i humanitat (dret natural?)… quant a la dignitat… el que és just, és digne, no?

  4. Tirant, de vegades em pregunto si no seràs el germà bessó d’en Salvador Sostres. Físicament no s’assembleu, però…

  5. … Leblansky… no sé quin reaccionarisme hi veus en el meu comentari!!! 😉


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.
Entries i comentaris feeds.

%d bloggers like this: