Compromisos personals exposats a tothom

7 Octubre 2010 a les 07:00 | Arxivat a Internet, Thoughts | 5 comentaris
Etiquetes: , ,

M’he quedat parat quan, per mitjà d’un post al bloc Freakonomics, he pogut conèixer el lloc www.stickK.com. En aquest web pots fer públic un compromís personal teu (perdre pes, deixar de fumar, deixar de mossegar-te les ungles, etc.) i, per al període de temps que vulguis, anar fent públics els teus avenços o els teus fracassos. Estableix un sistema d’arbitratge i control i fins i tot un sistema d’apostes basat en la consecució de l’objectiu. Impressionant. El web2.0 al servei de l’establiment i el compliment de compromisos!

L’autor del post en qüestió i creador de l’esmentat web ens explica, a més, que té una balança amb connexió wifi que un cop mesurat el pes, l’índex de greix, etc. pot enviar les dades a la xarxa, per exemple via twitter, per a tothom qui ho vulgui veure… Impossible amagar el pes!!!

A més l’autor ha creat una sèrie de premis per a tercers (que no deixen de ser sancions per a ell) en el cas que no aconsegueixi els seus objectius i aquest “dret” als premis l’està subhastant a eBay. Flipant, subhasta el dret a ser el beneficiari de les sancions que hagis de pagar!

A part de l’anècdota del tema, aquesta idea m’ha fet pensar que es podria aprofitar aquest recurs web2.0 per tal que polítics i altres persones amb responsabilitats i obligacions públiques o semipúbliques s’hagin de comprometre a fer les coses.

Una altra cosa fóra quin sistema de sancions es podrien establir per a l’incompliment de les promeses/compromisos en aquests casos i qui gosaria comprar els drets sobre el compliment i no dels compromisos de segons qui. Alguns preus de la subhasta haurien de ser molt alts si es tractés de diners!

Anuncis

5 comentaris »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. M’agrada la perversió mental de la gent. Això de portar lo quotidià a l’extrem de la paranoia. Gràcies a que algú fa la barbaritat de connectar la balança a internet sóc una mica més feliç. Jo no estic tant penjat… o si? Potser ser feliç perquè un connecta la balança a internet és de penjants… Es diu balança?

  2. Realment, l’exposició pública dels propis reptes pot ser una bestiesa en el cas dels objectius personals. Pot ser una variant de l’exhibicionisme, fins i tot. Jo el que he trobat interessant del tema és el concepte que planteja. L’exposició pública d’un compromís reforça, d’alguna manera, l’obligació de complir-lo. Això, en el cas de polítics o d’accions amb un grau d’externalitat alt pot ser un element que forci i garanteix l’assoliment.

  3. Genial la idea de transferir-ho a la política. En sé d’algun que tindria problemes seriosos…

  4. Si es traslladés aquesta iniciativa a la politica, el que farien els politics seria decidir com regular-la per aquells que hi participessin i llavors quedaria en no res la iniciativa, és a dir, se la carregarien…

  5. Uix, si com els polítics fem promeses i després ens les passem pel folre d’allà… no serveix de gaire! Hehehe!

    Em fa molta gràcia això que expliques, el que passa és que de moment no tinc ganes d’anar escampant pel món com van els meus progressos amb la pèrdua de pes. Ho reservaré al cercle blocaire, si de cas…

    Per cert, no acabo d’entendre una cosa… si “subhasta” el dret a beneficiar-se de les seves auto-sancions, hi guanya diners?? Perquè llavors ja no queda tan sancionat!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.
Entries i comentaris feeds.

%d bloggers like this: